Ateljé Madeleine

11.5 2017

Rapport från en Dokusåpa.
Hej på er alla Maddeälskare!

Dramat i flera akter fortsätter.

Torsdagen den 11.5 så var det kallat till ett viktigt möte med den av domaren utsedda experten för ett avgörande om renoveringen av väggen i vår kära men utblåsta ateljé i Paris. Syftet var att snarast få igång arbetet med väggen. Vår eminente advokat Sara var taggad inför mötet med experten, närvarande skulle vara motpartens advokat samt vår bostadsförenings advokat. Det visade sig att motparten även tagit med sig bl.a. 3 arkitekter som var boende i motpartens b- förening (grannfastigheten), hur som helst infann sig hela 13 fransoser laddade med baskern på sned och sina argumentationer i egen sak.

Delresultat:

Istället för tydliga bedömningar från experten, på grundval av uppdraget från domaren, lyckades parterna göra honom osäker. Detta på grund av ett plötsligt hävdande av motparten att den gemensamma väggen inte är gemensam!
Bland åskådarna kunde ett mumlande höras från den som lyssnade noga: Vive la revolution!

Detta pga. påståendet om väggen av motparten: att det eventuellt skulle existera en annan okänd, gammal vägg mellan båda parters väggar och därmed var det inte en gemensam vägg. Burop hördes inför nästa akt:

Experten, verkade inte vara det starkaste kortet i sin yrkeskategori som våra representanter träffat på!!
Huvudrollsinnehavaren Experten, vågade inte hävda sig alls mot alla parter, så efter mycket kvidande beslöt han sig för att på plats inte kunna ta sitt slutgiltiga beslut men istället beordra fram en geologisk genomlysnings- undersökning av den nu i Sverige rikskända väggen!

Ridå!

Dagens epilog:

Mötesakten gav fler frågetecken än svar.

Åtgärd :
Vår advokat och vår B-förenings-advokat kommer att bearbeta ”experten” för att han ska förstå sitt uppdrag av domaren och snabbt få dit en geolog.

Recension:
På scenen upprätthåller Franska tjänstemän fortfarande med stolthet sin bottenkompetens. Man borde kunna minst sagt begära mer av just de “huvudrollsinnehavarna ” så långt in i pjäsen!

Slutsats:
Det kommer tids nog sluta med ett nytt renoverat härligt Ateljé Madeleine!
Men just nu är det hela en uthållighetsfråga.

De franska regissörerna skriver just nu på nästa skabrösa akt.

Fin sommar på er alla medlemmar!
Önskar Björn och Britt

P.S. Vi tar inte emot några bokningar förrän vi vet när det blir klart. Detta kommer att meddelas på vår hemsida och Grafiknytt.

Adress:

Atelier Madeleine
38 RUE DE BELLEVILLE
750 720 PARIS

Madeleine Pyk donerade Ateljé Madeleine i Belleville, Paris till Grafiska Sällskapet på sin 50-årsdag 1984. Madeleines idé var att till sina kolleger i Grafiska Sällskapet upplåta, en för henne högt värderad arbetsplats i en levande stadsdel, men i en väldigt privat och unik atmosfär. Ateljén ligger på en gård inbäddad i tropisk grönska, med bananplantor och palmer. En rogivande plats i det myllrande Belleville. Grafiska Sällskapet är mycket tacksamma för att så många konstnärer har fått möjlighet att arbeta i denna inspirerande miljö.

Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/9/f/a/grafiskasallskapet.se/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218