Grafiska Sällskapets Grafikverkstad

Högt uppe på Mosebacke i Stockholm med magnifik utsikt över staden ligger Grafiska Sällskapets verkstad. Här jobbar för närvarande ca 25 konstnärer och det finns plats för fler! Alla konstnärer som behärskar tekniken i en djuptrycksverkstad kan anmäla intresse av att arbeta i GS verkstad.
Betalande medlemmar i verkstaden får egen nyckel och kan jobba när man vill i mån av plats.Personer bosatta utanför stockholmsregionen, samt konstnärer som tillfälligt vill jobba på verkstaden, kan jobba kortare perioder och betalar då en dagsavgift.
I samma hus har KRO en lägenhet med två dubbelrum, kök, dusch och toalett, att hyra per natt till ett rimligt pris. Rum bokas hos KRO.

Utrustning:

Koppartryckspress eldriven Krause, 90 cm valsbredd. Två värmehällar och två kallhällar. Färgbord med med glasskiva för valsning.
En mjuk och en hård vals 12 cm diameter, 30cm breda. Syrarum med etskar, pappersblötningskar, akvatingskåp och varmluftspistol.

Digital verkstad:

Modern datorutrustning med scanner och Fine Art Print A2 skrivare.

Material:

Verkstaden tillhandahåller järnklorid, trassel, klisterremsor, däckelpapper och tryckfernissor.
Kopparplåt och fp-plåt finns att köpa för inköpspris på verkstan. Ett litet rum för förvaring av papper och plåt samt en arbetsplats med ljusbord. UV-belysningsapparat för fotopolymer. Medlemmar kan disponera lådor för färg osv. och hyllor för plåt och papper.

Avgifter:

Årshyra för verkstadsmedlemmar 3 500:- Årshyra för medlemmar som endast utnyttjar den digitala verkstan 2 250:-

Utöver det betalar man 25:-/timme men högst 100:- per dag.
(Jobbar man 8 timmar en dag betalar man ändå bara 125:-)
Dagsavgift för de som kommer utifrån och jobbar periodvis 450:-/dag.

Kontaktpersoner:

Ulrika Thorén (070-4012253)
Karin Törnros
Tomas Holmqvist (070-759 98 85)

Digitalverkstan
Tomas Holmqvist (070-759 98 85)

Verkstadens tillgänglighet:

T-bana:

Slussen uppgång Götgatsbacken

Taxi:

Det går bra att stanna med bil utanför porten

Lokalen:

Verkstaden ligger i markplan inne på gården på Fiskargatan 1. Från gården och in till tryckrymmet finns endast en liten tröskel på 12cm. Dörrens bredd är 90 cm.