Lisa W Carlsson & Maria Sundström 7 – 25 september 2024

VILKET TRYCK! Tysk nutida grafik 28 september – 16 oktober 2024

Den tyska grafiken har en lång tradition med mästare som Albrecht Dürer, Ernst Ludwig Kirchner, Georg Baselitz och Anselm Kiefer. Varje år infaller Tag det Druckkunst (grafikens dag) den 15 mars i Tyskland. På konsthallar, konstmuseer, konstakademier och gallerier visas prov på hur vital och mångbottnad den moderna tyska grafiken är. Till utställningen på Grafiska Sällskapet har fyra nutida konstgrafiker valts ut.

Stefan Wanzl-Lawrence I sina bilder leker Stefan Wanzl Lawrence mästerligt med former och figurer i spänningsfältet mellan figurativ och abstrakt konst. Förvrängda väsen i en bisarr värld kommer här till åskådning.

Matthias Schlüter Matthias abstraherar vardagliga situationer  med stor teknisk skicklighet. I fokus står dynamiska objekt som människan i rörelse, infrastrukturer i staden och moderna landskap i förvandling.

Uta Zaumseil Med unika och tekniskt briljanta träsnitt lyckas Uta Zaumseil på ett måleriskt sätt framställa mångtydiga och gåtfulla världa. Som tryckpress använder Uta fötterna och den egna kroppens tyngd

Fredrik Lindqvist Fredrik Lindqvist arbetar med träsnitt som trycks på textil. Det traditionella trycket möter det mjuka enfärgade och mönstrade tyget och en egensinnig och unik värld uppstår

Karl Pettersson 19 oktober – 6 november 2024

Omformuleringar
En utställning om misslyckande och dess följder med utgångspunkt i den österrikiske författaren Thomas Bernhards roman Der Untergeher.


Ragnhild Ibsen 19 oktober – 6 november 2024

Vardaglighetens ritualer är en serie stillbilder, ögonblick ur en verklighet som bottnar dels i mitt arbete, dels i det privata livet. Figurerna i mina bilder vänder och vrider jag på, flyttar omkring, bygger scener. Interiörer, maskiner och människor är lika viktiga, liksom komik och tragik.

Jag tror att jag på mitt vis försöker ta makten över maktlösheten. Oavsett om det handlar om arbete, det lilla livet eller vad som händer i världen i stort. Ett försök att besvärja vanmakten. En protest. 

Susan Gillhög 9 – 29 november 2024

Danske Grafikere KONTUR II 30 november 18 december

Grafiska Sällskapet i ett samarbete med Danske Grafikere