Ateljé Madeleine

27.4 2021

Bokningar till Ateljé Madeleine för medlemmar i Grafiska sällskapet

Läs igenom bifogad information noga och kom in med din intresseanmälan snarast för hösten 2021 och vidare för 2022 och 2023.
(Lämna gärna ett alternativ) Anmälan bekräftas för önskad tid senast 1.7 2021 av Björn eller Britt.
Se texten nedan om priser och villkor.
Först till kvarn! Äntligen Välkomna till Paris!
Björn och Britt Krestesen

Bästa GS medlemmar som vill till Ateljé Madeleine i Paris!

Efter minst 10 år och 1000 bedrövelser är det dags att ge er möjligheten att boka in er för en fantastisk vistelse i Ateljé Madeleine i Paris! Ateljén kommer att vara nyrenoverad och färdig för uthyrning från och med lördagen den 21.8 .2021
Ansökan kan bekräftas, som det nu ser ut från den 1.7 2021. Däremot kan intresseanmälan ske. Den kommer att ligga till grund för bokningen i inkommande turordning. För er som inte varit i ateljén, ligger den i det kulturellt spännande och omtalade Bellville . På fjärde gården från gatan ligger huset i marknivå vid en liten grönskande oas med palmer och rabatter och sittplatser. En riktig idyll mitt i Paris.

Vi kommer att ta emot era bokningar på mail i tur och ordning som beskrivits här ovan och vi tror att det kommer att bli ett rejält tryck på bokningarna efter ett uppdämt behov av att arbeta, uppleva omgivningarna samt vandra runt i Paris. Priserna är justerade lite uppåt p.g.a. index och höjda priser på el, gas, försäkringar, internet samt fasta avgifter till bostadsrättsföreningen. Vi kommer första året undvika att hyra ut i mer än 3 veckor i taget med undantag för sommarmånaderna. Detta pga. att så många medlemmar som möjligt ska få möjlighet att utnyttja detta efterlängtade resmål.

1 vecka = 2 600 kr = 2 600 kr/ vecka
2 veckor= 4 800 kr = 2 400 kr/vecka
3 veckor= 6 400 kr = 2 133 kr/ vecka
4 veckor =7 900kr = 1 975 kr/vecka
5 veckor= 9 600kr = 1 920kr/vecka

OBS 5 veckor är en möjlighet i undantagsfall när plats finns!
OBS i december- januari samt juli-augusti ges 20 % rabatt på priserna
Medföljande över 18 år betalar 150 kr / dygn
Om man vill vara fler än 3 personer kan det ske endast efter överenskommelse med Björn och Britt
Bokningar sker på krestesen@gmail.com och endast på den adressen med rubriken Bokning ateljé Madeleine.
Vidare att du anger att du är medlem och betalat medlemsavgiften.
Har du ej mail så ring 070 6757333 till Björn eller 070 2057738 till Britt
Avbokning ska ske senast 3 veckor före bokad tid, då debiteras 600 kr för 1-2 veckor och 800 kr för 3-5 veckor. Var uppmärksam på att ha avbeställningsskydd på hemförsäkringen bl.a. på flygbiljetten.

Renoveringen var beräknad till ca ett år men har på grund av att man funnit så många allvarliga fel, utöver de planerade åtgärderna, såsom fuktskador, ruttna stommar, spruckna väggar, golv och fönster som sjunkit dragit ut på tiden. Därför lades år till år. Inte minst på grund av en byggansvarig arkitekt som gjorde sig oanträffbar ideligen för bostadsföreningen. Som grädde på moset blev det 3 hela års domstolsförhandlingar med grann- bostadsföreningen om vem som skulle betala den gemensamma innervägg som av hållbarhetsskäl dömde ut vår byggnad om den inte åtgärdades.

Vi och vår bostadsförening vann slutligen i högsta instansen. Vi har hela tiden varit bakbundna och förbundit oss till att inte anställa egna snickare, detta för att vi inte har varit ägare till de delarna som var utdömda, eftersom de ägdes av bostadskollektivet. Det innebar att vi kunde bli stämda av dem om vi inte satt stilla i båten. Därefter hyrde vi in firmor som gjorde våra privata extra önskemål såsom isolering i taket och i väggarna, nytt kök, badrum, dusch, handfat, toalett, skiljevägg mellan kök och badrum, ventilation, nya isolerade fönster osv..

Vidare har vi på bostadsföreningens bekostnad fått gjutet golv samt isolering däröver och ett nytt ekgolv ovanpå. Sammanlagt har vi erhållit renovering på ateljén av kommunen och bostadsföreningen för ca 2.5 miljoner, varav vi (GS) betalat ca 200 000 kr plus våra privata förbättringar på ca 180-190 000 kr när allt är klart och inräknat.

Nyheter
Förutom denna totalrenovering av ateljén kommer vi inte som tidigare ha fast telefon i Ateljén,
Bredband hoppas vi ska ha klart till hösten.

Bästa hälsningar och förhoppningar att se er medlemmar som gäster i Grafiska Sällskapets fantastiska ”förmåns” ateljé mitt i Paris – önskar er Björn och Britt Krestesen, ansvariga och ideellt arbetande med Ateljén sedan 14 år på uppdrag av GS.

Adress:

Atelier Madeleine
38 RUE DE BELLEVILLE
750 720 PARIS

Madeleine Pyk donerade Ateljé Madeleine i Belleville, Paris till Grafiska Sällskapet på sin 50-årsdag 1984. Madeleines idé var att till sina kolleger i Grafiska Sällskapet upplåta, en för henne högt värderad arbetsplats i en levande stadsdel, men i en väldigt privat och unik atmosfär. Ateljén ligger på en gård inbäddad i tropisk grönska, med bananplantor och palmer. En rogivande plats i det myllrande Belleville. Grafiska Sällskapet är mycket tacksamma för att så många konstnärer har fått möjlighet att arbeta i denna inspirerande miljö.