Info till konstnärer

Inbjudan till

BODY WEATHER WORKSHOP

ett två dagars workshop på Ålgården, Galleriet, med Carmen Olsson, dansare/koreograf.
22 November kl 15:00 – 20:00
23 November kl 10:00 – 16:00 (med avbrott för lunch)
Kostnad 1200 kr

Bindande anmälan senast 16 november till Gunilla Boije:
0730636793

Obs. Ha gärna på dig oömma kläder för både inom och utomhus.

Välkomna! Önskar Utställningsgruppen på Ålgården
BODY WEATHER, BW är en bred och mångsidig träning för att utveckla fysisk och mental medvetenhet och närvaro. Det är ett undersökande arbete med fokus på kropp, sinne och mötet med omgivningen. BW innefattar ett vitt spektrum av övningar från kraftfullt dynamiska och fysiska till sensitiva och subtila övningar. Kroppen är precis som vädret i ständig förändring genom ett oändligt och komplext system av processer som uppträder i och utanför kroppen. BW är ett sätt att utforska sin egen kropp, gruppen och omgivningen. Body Weather, som är en utveckling ur buto, grundades på 1980-talet i Japan av dansare Min Tanaka. Arbetet har hämtat delar från bland annat österländsk och västerländsk dans, idrott, kampsport och teaterträning. Arbete kan ske såväl inom- som utomhus. Workshopen är öppen för alla med intresse för att undersöka kroppen fysisk närvaro. Inga förkunskaper krävs, men ett helhjärtat deltagande.

Carmen Olsson, dansare/ koreograf och landskapsarkitekt, har sedan 1993 arbetat med Body Weather i Japan, Europa, Australien. Hon har skapat ett stort antal dansföreställningar för olika situationer och scenrum.

Läs mer på:
www.carmenolsson.com

Ålgården
Konstnärernas verkstäder och Galleri
Adress:
Ålgårdsvägen 33, 506 30 Borås, Tel: 033-419860
info@algarden.se
www.algarden.se


Skiss över galleriet

Behöver du mått på galleriets väggar för att planera din utställning?
-Ladda ned en pdf här: GS-Ritning.pdf [3.84MB]


Tips på olika webbsidor för konstgrafik:

Newsletter (Book Arts) for a community of artists working within a specialised discipline:
https://www.bookarts.uwe.ac.uk/newsletters/

Tumblr Blog of students and staff at KHiO, Konsthögskolan i Oslo:
https://printanddrawing.khio.no/

Print Magazines with international dissemination:
https://www.cellopress.co.uk/page/printmaking-today

https://www.pressingmattersmag.com/

Facebook Grafikverkstäder i norden
https://www.facebook.com/NordicPrintshops/


Nya bilder på galleriet och i konstnärsregistret

Våra största kunder är landsting från hela Sverige som kommer på besök med jämna mellanrum och dom vill alltid ha nya kollektioner. Vi uppmanar därför våra konstnärer att skicka sina nya blad till galleriet så vi kan fortsätta utsmycka sjukhus och vårdcentraler.
Här finns en mall för att skriva ut titel, teknik o.s.v. och skicka med dina bilder: Mina nya bilder inlämnade på kommission

När du lämnar in nya blad på galleriet kan du samtidigt skicka digitala bilder av dessa och ett uppdaterat cv för publicering i konstnärsregistret på hemsidan. Bilderna ska vara av god kvalité och minst 1000 pixlar breda. Du kan läsa mer om det här: Lämna in cv och bilder digitalt


Medlemsavgift

Betala din medlemsavgift! Om betalningen inte sker är det inte längre möjligt att ha sina blad till försäljning på galleriet. Det kommer heller inte vara möjligt att ansöka om utställning, portföljförslag eller bli utvald till externa utställningar, stipendier eller hyra Ateljé Madeleine när den är färdigrenoverad.


Grafiknytts nyhetsbrev

Anmäl dig till Grafiknytts Nyhetsbrev på www.grafiknytt.se